Lenteam beltéri ajtó kétszárnyú ajtó White Metal 127 lakkozott fehér

Miért szép egy Lenteam beltéri ajtó?

Egy a sok kiemelkedő tulajdonság közül a Lenteam® beltéri ajtóknál

Felületi szépség garancia a kétszárnyú beltéri ajtón

A Lenteam fehér és színes lakkozott kétszárnyú ajtóinak kiváló minőségű lakkozása lehetővé teszi, hogy ezek az ajtók az évek múlásával sem sárgulnak be, a felületük nem hólyagosodik fel, és nem repedezik.

További információk a Lenteam beltéri ajtókról

Miről lehet felismerni egy magas minőségű kétszárnyú ajtót?

Kétszárnyú ajtót alapvetően kétféle gyártási technológiával lehet készíteni. Az olcsóbb és egyszerűbb kétszárnyú ajtó az az, amikor a két ajtószárny közötti hézagot egy a felületből kiálló takaróléccel takarják el. Rosszabb esetben ez a takaróléc látható csavarozással van rögzítve. Az igényes kivitelű kétszárnyú ajtók esetén a nyílószárny síkban rázáródik a kétszárnyú ajtó állószárnyára, mivel a két ajtólapot „összefalcolják”.

Miért kerül lényegesen többe egy kétszárnyú ajtó, mint két egyszárnyú?

Ez az árkülönbség a beltéri ajtó árában ismételten a minőséggel van összefüggésben. Köztudomású, hogy a furnéros ajtók felületében a természet sokszínűsége jelenik meg, ami az egyes ajtólapok színében jelentős különbségeket okozhat. Ezek a különbségek a kétszárnyú ajtók ajtólapjai között nem megengedhetőek, ezért a minőségi kétszárnyú ajtók esetén az egyes ajtólapok furnérjait össze kell válogatni. Az olcsóbb gyártók erre nem fordítanak figyelmet.

Mekkora legyen a kétszárnyú ajtó mérete

A kétszárnyú ajtók jellegzetessége, hogy a mindennapokban csak az egyik, az un. nyíló szárnyat használjuk, míg a másik szárny, un. állószárny rendszerint csukott állapotban van. Így a napi használatban a nyílószárny méretének kell a kényelmes áthaladást biztosítani. Különösen a hazánkban elterjedt 140-150 cm szélességű kétszárnyú ajtóméretek esetén jelent ez problémát, mert a kétszárnyú ajtó nyílószárnya túlságosan keskeny lesz.

Mit jelent az, hogy szimmetrikus kétszárnyú ajtó?

Akkor beszélünk szimmetrikus kétszárnyú ajtóról, ha a nyíló és az állószárny szélessége is azonos. Aszimmetrikus kivitelű kétszárnyú ajtóra akkor lehet szükségünk, ha az előző pontban leírt ok miatt, meg kell növelnünk a nyílószárny szélességét. Ilyen estekben azonban sokszor célszerűbb és praktikusabb kétszárnyú ajtó helyett fix oldalvilágítóval szerelt egyszárnyú ajtót beépítenünk.

Mikor ne válasszunk aszimmetrikus kétszárnyú beltéri ajtót?

Nem szerencsés aszimmetrikus kétszárnyú ajtó választása üveges ajtók és tagolt osztású (pl. klasszikus több kazettás ajtók) beltéri ajtó modellek esetén, mert az ajtók megjelenése torzulhat. Ezekben az esetekben válasszon inkább fix oldalvilágítóval szerelt beltéri ajtót.

Milyen beltéri ajtó modellek rendelhetők kétszárnyú kivitelben?

A Lenteam Szép Ajtó kollekciójának minden beltéri ajtómodellje rendelhető kétszárnyú kivitelben is. Ennek megfelelően nemcsak a beltéri faajtók, de az üvegajtó program minden üvegajtó modellje is létezik kétszárnyú ajtóként is.


A Lenteam® beltéri ajtók szépek és 10 év múlva is ugyanilyen szépek lesznek


   

Lenteam beltéri ajtó
Modell: White Metal
Típus: 127 kétszárnyú kivitel
Felület: lakkozott fehér

Tovább feszítjük a húrt és új elemekkel bővítjük csomagajánlatunkat. Odavágunk a legyeknek, és nem mellékesen 10 mm-rel növeljük az eleganciát.

 • Nagyapáink is így csinálták
  Kézműves védjegy furnér vagy festett éllel
 • Új divat hódít Európa otthonaiban 
  Minimál design (opcionális)
 • Semmi műanyag, csakis fa
  NO fólia garancia
 • Ahol még a légy is elcsúszik
  Extrakeménységű, tükörsima felület
 • 10 mm elegancia
  Exkluzív tokborítás
 • Egy ajtó, ami képes a méretváltásra
  Dupla szélességű alsó keret

Az árak tájékoztató jellegűek, a fenti árakat befolyásolja a kiviteli variációk és az egyedi méretezések.

 Ez a weboldal a Mantu Ajtóstúdió Kft. szellemi terméke. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles.
Adatvédelmi nyilatkozat