Lenteam kétszárnyú szatinált üvegajtó – Casandra

Miért szép egy Lenteam beltéri ajtó?

Egy a sok kiemelkedő tulajdonság közül a Lenteam® beltéri ajtóknál

Easy Clean felület

A háziasszonyok egyik rémálma a nehezen tisztítható üvegfelület. Különösen igaz ez az ismert un. savmart üvegfelületekre, melyeken minden kéznyom azonnal meglátszik, és szinte lehetetlen letakarítani. Éppen ezért már a Compact Csomagban is minden üvegajtó un . Easy Clean felületkezelést kap, ami gyerekjátékká teszi a tisztítást.

További információk a Lenteam beltéri ajtókról

Milyen üvegajtó kivitelek léteznek a Casandra üvegajtó modellből?

A Casandra üvegajtó un. szatinált üvegajtó modell, mely kétféle kivitelben készül. Az egyik esetben egy víztiszta üvegfelületen hozzák létre a szatinált üvegmotívumot. Ily módon egy nagyrészt átlátható üvegajtót kapunk. A másik esetben egy szatinált üvegajtón a víztiszta motívumot láthatjuk. Ez a variáns kevésbé átlátszó, így több diszkréciót biztosít.

Milyen zárlemezt szerelünk a fatokra, ha üvegajtót akasztunk rá?

Az üvegajtók zár megoldása jelentősen eltér a fa ajtólapokétól. Egy fa ajtólap zártestében rendszerint megtalálható a kilincs által működtetett un. csapda és a kulcs által működtetett retesz is. Az üvegajtó zártestében függetlenül attól, hogy az üvegajtó zárható-e vagy sem, csak a csapda található meg. Ezt működteti a kilincs és a kulcs is. Így az ajtólap ajtótokban való rögzítését biztosító zárlemezen feleslegessé válik a reteszt befogadó nyílás. Sőt nemcsak, hogy felesleges, de kimondottan csúnya is, ha ide a normál tok zárlemezét szereljük. Ezért a Lenteam üvegajtókhoz szállított ajtótokban opcionálisan lehetőség van un. rövid zárlemez rendelésére. A rövid zárlemezen csak egyetlen nyílás található, ami befogadja a csapdát.

Mit jelent a kétszárnyú üvegajtó szimmetrikus és aszimmetrikus kivitele?

A kétszárnyú üvegajtók rendszerint szimmetrikus kivitelben készülnek, vagyis mindkét ajtószárny azonos szélességű. Előfordulhat azonban, hogy a nyíló szárny mérete így túlságosan keskenyre, vagy éppen túlságosan szélesre jönne ki. Az előbbi az üvegajtón való könnyű áthaladást akadályozhatja, míg utóbbi esetén a nyitáskor a térbe benyúló ajtószárny okozhat problémát. Ilyen esetekben lehetőség van aszimmetrikus kétszárnyú ajtó választására, így a nyíló szárny ideális méretű lehet.

Hogyan lehet rögzíteni a kétszárnyú üvegajtó állószárnyát?

A kétszárnyú üvegajtók állószárnyát a kétszárnyú faajtókhoz hasonlóan letűzőkkel rögzítjük. A felső letűző a fa ajtótok szemöldökében kialakított fészekbe záródik, míg az alsó letűző a padlóburkolatba elhelyezett fém hüvelyben. Ez utóbbi elhelyezése ott jelenthet problémát, ahol padlófűtés került kialakításra, ugyanis a lefúrásnál fennáll a fűtéscsövek kifúrásának veszélye. Ilyen esetben mindenképpen ügyeljen arra, hogy a fűtéscsövek a tokszárak közelében fussanak és a letűző magasságába semmi esetre se kerüljenek. Ezt nem árt fényképpel is dokumentálni. (Ez egyébként a burkolatváltó sínek elhelyezésénél is problémát okozhat.)

Miért lóg a legtöbb üvegajtó?

A beltéri ajtók üzembiztosságának egyik alappillére a jól megválasztott ajtópánt, melynek méretezését az ajtólap súlyának függvényében kell elvégezni. (Ez nem azt jelenti, hogy több pántot kell alkalmazni, mert ez inkább káros, mint hasznos.) A normál beltéri ajtólap súlya rendszerint nem haladja meg a 40kg-ot, így ezekhez elegendő a kétrészes pántok alkalmazása. Egy üvegajtó lap súlya viszont többnyire megközelíti, ill. meg is haladja a 40 kg-ot, ezért ezek felakasztásához nem elegendőek a kétrészes pántok, mert azok nem bírják el az üvegajtót, ezért belógnak. Még akkor se vegyen ilyet, ha ezek ára lényegesen kedvezőbb .


A Lenteam® beltéri ajtók szépek és 10 év múlva is ugyanilyen szépek lesznek


   

Lenteam kétszárnyú szatinált üvegajtó – Casandra

Lenteam kétszárnyú szatinált üvegajtó – Casandra

Bruttó fogyasztói ár:150.000,- Ft-tól


Lenteam beltéri kétszárnyú üvegajtó
Modell: Cassandra
Típus: szatinált kétszárnyú üvegajtó
Felület: víztiszta vagy szatinált alapon, ajtótok: juhar furnér

A Prémium Csomagban számos fantasztikus tulajdonságot talál alapáron

  • A design szerelmeseinek
    Egyedülálló modellválaszték
  • Formai szabadság
    Választható sarkos vagy íves tokborítás
  • 10 mm elegancia
    Exkluzív tokborítások

Az ár tartalmazza: tok, üvegajtólap, pántok, zártest.

Az árak tájékoztató jellegűek, a fenti árakat befolyásolja a kiviteli variációk és az egyedi méretezések.

 Ez a weboldal a Mantu Ajtóstúdió Kft. szellemi terméke. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles.
Adatvédelmi nyilatkozat