Laminált padlók

Mennyire fontos a laminált padló vastagsága?

Sokan a laminált padló vastagságát tartják mérvadó műszaki tulajdonságnak, amelytől a padlóburkolat minőségivé válik. Valójában a vastagság nem egyenes arányban növeli a minőséget.

A laminált padló felületének terhelhetőségére egy bizonyos határon túl az alsó hordozóréteg vastagsága semmilyen hatással sincs. Többet ér egy 7mm vastagságú laminált padló szép felülettel, jó kopás és karcállósággal, mint egy 8mm-es, de gyenge felületi tulajdonságú.

Mi az, amit mindenképp érdemes tudnia laminált padló vásárlása előtt?

Sokan nem tartják fontosnak minőségi szempontból a laminált padlók hordozórétegének sűrűségét, pedig az is jelentősen befolyásolja a padlóburkolat minőségét. A megfelelő sűrűségű hordozóréteg adja ugyanis a laminált padló stabilitását.

Az olcsóbb padlóburkolatok hordozórétegének sűrűsége 750kg/m3 körül van, míg a jó minőségű laminált padlókénál ez az érték a 900 kg/m3 –t is eléri.Létezik-e vízálló laminált padló?

A vízállóság olyan tulajdonság, amely könnyen tévesen értelmezhető, ha nem tudjuk, mit is értünk alatta pontosan. Maga a laminált padló felülete vízálló, hiszen nem szívja magába a vizet, de az illesztések a legtöbb típusnál egyáltalán nem azok. A Meister laminált padlók között talál olyat, amelyeknél az illesztések is vízállóak, sőt a hordozórétegnek is csökkentett a nedvességfelvételi képessége. Tulajdonképpen ez garantálja, hogy túlzott nedvesség esetén ne váljon fel a laminált padló széle, vagy egy csőtörés után hézag nélkül száradjon ki.Véget ért a művi hatású laminált padlók kora!

A Meister laminált padlók, köszönhetően az egyre jobb nyomtatási technológiáknak, a megszólalásig hasonlítanak a valódi faparkettákhoz. Ön választhat matt, fényes, fűrészelt hatású laminált padlót, vagy akár olyat is, mely pontosan visszaadja a fa erezetét, pórusait is.

Mit kell tudni a laminált padlók kopásállóságáról?

A kopás és karcállóságért kizárólag a felületen található úgynevezett koptatóréteg (overlay) felel. Ez szintén nagyban hozzájárul a laminált padló minőségéhez.

A megfelelő kopásállóságú padlóburkolat kiválasztásához ismernünk kell az adott helyiség igénybevételét. A kopásállósági érték a laminált padló igénybevételi osztályba sorolását adja meg. Így megkülönböztetünk lakossági (21,22,23) és ipari (31,32,33) felhasználású padlóburkolatokat. A legkisebb érték az időnkénti, a középső a normál és a legnagyobb a fokozott igénybevételt jelöli.

Milyen a csendes laminált padló?

A laminált padlók hátránya, hogy jellegzetes, magas hangfekvésű, kopogó hangot generálnak, amely mind a tartózkodási helyiségben, mind pedig az alatta levőben jól hallható. A kellemetlen hangzás oka a laminált padló és a födém között kialakuló számos üreg. Ezek az úsztatott fektetési technológia miatt, valamint a födém egyenetlenségei miatt alakulnak ki. Az üregek számát és méretét a laminált padló alá fektetett rugalmas alátétlemezek alkalmazásával tudjuk csökkenteni. A Meister ezért kifejlesztette a legtökéletesebb megoldást, a rugalmas alátétlemezt rákasírozta a laminált padlóra, mely teljes hézagmentességet biztosít. A nagy sűrűségű hordozóréteg is segíti a jobb hangszigetelést, mivel a megfelelően nehéz laminált padló súlyánál fogva jól fekszik fel az aljzatra

Mennyire bonyolult a laminált padló lerakása?

Először is érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a laminált padlók hézagmentes lerakásának egyik alapfeltétele az elemek méretpontossága. A pontatlanul vágott padlóburkolatot lehetetlen szépen lerakni, mert mindenhol hézagok és rések lesznek az elemek között. A Meister laminált padlóburkolatokat méretpontosságuk és click rendszerük segítségével könnyű szakszerűen lerakni.Lapozza végig laminált padló kínálatunkat!Ez a weboldal a Mantu Ajtóstúdió Kft. szellemi terméke. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles.
Adatvédelmi nyilatkozat