Beltéri ajtó felületek

2013-11-07
Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Ezúttal a beltéri ajtó felületeket vesszük sorra. Nézzük hát mit tud a dekor, a cpl, a furnér és a lakkozott felület.
 

Furnérozott beltéri ajtók

A furnérozott felületű beltéri ajtók alapanyaga természetes, jó minőségű, nemes fafurnér felhasználásával készülhetnek Az ajtó faanyagának gondos kiválasztása és a megmunkálás precizitása kiegyensúlyozott felületképet eredményez, amelyet lakkal kezelnek. Ez gondoskodik a hosszú élettartamról és a könnyű tisztíthatóságról, emellett egyéni jelleget kölcsönöz a beltéri ajtónak.           

Ezek tisztítása nem igényel sem szakképzettséget, sem szakemberek segítségét, hanem általános bútortisztítókkal takaríthatóak. A lakkozás akkor kifogástalan, ha a felületen nem látunk csíkokat, mélyedéseket, apró lyukacskákat és kezünket végighúzva rajta, semmilyen eltérést nem tapasztalunk a beltéri ajtó felületén. A környezetkímélő akril lakkokat ultraibolya sugarakkal keményítik meg, így biztosítva a beltéri ajtó  tartósságát.

Lakkozott beltéri ajtók

Az ajtólapokat kiváló és környezetkímélő, ultraibolya sugarakra keményedő akril lakokkal, korszerű felhordási eljárással festik. Ennek köszönhetően a beltéri ajtó lakkozása egyenletes és színtartó.

 

 

 

Laminált beltéri ajtók

Dekor beltéri ajtók

A legvékonyabb beltéri ajtó fólia felület, mely ideális otthoni használatra. A termoplasztikus dekorfóliára meggyőző fareprodukció nyomtatható, ráadásul környezetbarát is.

CPL beltéri ajtók (continous pressured laminate – folyamatos nyomású laminát)

Nagy igénybevételre alkalmas melamin gyanta alapú folyamatos nyomás alatt préselt felület, mely kiváló karcolás-, ütés-, és kopásálló, ellenáll a legkülönbözőbb mechanikai és vegyi igénybevételnek. Ez az új nyomtatási technológia egyedülálló képhűséget eredményez a beltéri ajtókon, ezáltal a fa hatású beltéri ajtókat alig lehet a természetes fától megkülönböztetni.

HPL beltéri ajtók (high pressured laminate- magas nyomású laminát)

A HPL lemez fa és műanyag ötvözete. A gyártás során több réteg különböző típusú papír és műanyag fóliát melamin gyanta hozzáadásával magas hőfokon, nagy nyomás alatt préselnek össze. A technológia eredményeként a környezeti hatásokkal szemben rendkívül jól ellenálló beltéri ajtó felületet kapunk. 

Tulajdonságok: vízálló, vegyileg ellenálló, magas kopásállóságú, karcálló, nehezen gyulladó, UV stabilitással rendelkezik, könnyen tisztítható. Ráadásul a repertoár széles, a RAL színek teljes skálája közül választhatunk, vagy akár kő, márvány és fa burkolatokhoz hasonló beltéri ajtó felületet is választhatunk.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Milyen ajtócsukót válasszunk?
2013-11-20

Milyen ajtócsukót válasszunk?

A megfelelő ajtócsukó kiválasztása már a tervezési folyamatnál is fontos. A rendelkezésre álló lehetőségek közül mit érdemes választani? Egyrészt függ az ajtó funkciójától, másrészt a műszaki tartalmától is.

Olvasson tovább
Beltéri ajtó betétszerkezetek
2013-11-18

Beltéri ajtó betétszerkezetek

Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Ebben a cikkben a beltéri ajtók betétszerkezetét vizsgáljuk meg, azaz, hogy miből is épül fel egy beltéri ajtó.

Olvasson tovább
Mire jó az automata küszöb?
2013-11-18

Mire jó az automata küszöb?

Az automata küszöb számos problémára nyújt megoldást, akár utólag is, úgy, hogy közben szinte észrevétlen marad. Növelhetjük vele a beltéri ajtók hanggátlási értékét, illetve hatékony védelmet jelent a szagokkal szemben is.

Olvasson tovább