Mi az a furnérozott / lakkozott / laminált beltéri ajtó felület?

2013-11-07

Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Ezúttal a beltéri ajtó felületeket vesszük sorra. Nézzük hát mit tud a dekor, a cpl, a furnér és a lakkozott felület.

Furnérozott beltéri ajtók

A furnérozott felületű beltéri ajtók alapanyaga természetes, jó minőségű, nemes fafurnér felhasználásával készülhetnek. Az ajtó faanyagának gondos kiválasztása és a megmunkálás precizitása kiegyensúlyozott felületképet eredményez (a prémium gyártók esetében különösen), amelyet lakkal kezelnek.

Ez gondoskodik a hosszú élettartamról és a könnyű tisztíthatóságról, emellett egyéni jelleget kölcsönöz a beltéri ajtónak. Tisztításuk nem igényel sem szakképzettséget, sem szakemberek segítségét, általános bútortisztítókkal nyugodtan takaríthatjuk őket. 

A lakkozás akkor kifogástalan, ha a felületen nem látunk csíkokat, mélyedéseket, apró lyukacskákat és kezünket végighúzva rajta, semmilyen eltérést nem tapasztalunk a beltéri ajtó felületén. A környezetkímélő akril lakkokat ultraibolya sugarakkal keményítik meg, így biztosítják a furnérozott beltéri ajtó felületének tartósságát.

Lakkozott fehér beltéri ajtók

Az ajtólapokat kiváló és környezetkímélő, ultraibolya sugarakra keményedő akril lakokkal, korszerű felhordási eljárással festik. Ennek köszönhetően a beltéri ajtó lakkozása egyenletes és színtartó.

Laminált beltéri ajtók

Dekor beltéri ajtók

A legvékonyabb beltéri ajtó fólia felület, mely ideális otthoni használatra. A termoplasztikus dekorfóliára meggyőző fareprodukció nyomtatható, ráadásul környezetbarát is.

CPL beltéri ajtók
(continous pressured laminate – folyamatos nyomású laminát)

Nagy igénybevételre alkalmas melamin gyanta alapú, folyamatos nyomás alatt préselt felület, mely kiváló karc-, ütés-, és kopásálló, így ellenáll a legkülönbözőbb mechanikai és vegyi igénybevételnek.

Ez az új nyomtatási technológia egyedülálló képhűséget eredményez a beltéri ajtókon, ezáltal a fa hatású beltéri ajtókat alig lehet a természetes fától megkülönböztetni.

HPL beltéri ajtók
(high pressured laminate- magas nyomású laminát)

A HPL lemez tulajdonképpen fa és műanyag ötvözete. A gyártás során több réteg különböző típusú papírt, műanyag fóliát melamin gyanta hozzáadásával magas hőfokon, nagy nyomás alatt préselnek össze. A technológia eredményeként a környezeti hatásokkal szemben rendkívül jól ellenálló beltéri ajtó felületet kapunk. 

Tulajdonságok: vízálló, vegyileg ellenálló, magas kopásállóságú, karcálló, nehezen gyulladó, UV stabilitással rendelkezik, könnyen tisztítható. Ráadásul a repertoár széles, a RAL színek teljes skálája közül választhatunk, vagy akár kő, márvány és fa burkolatokhoz hasonló beltéri ajtó felületet is választhatunk.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Láthatatlan ajtópánt elektromos kábelátvezetéssel
2013-12-09

Láthatatlan ajtópánt elektromos kábelátvezetéssel

Az objekt ajtóknál egyre inkább követelmény az elektronikus rendszerek kiszolgálása a biztonság miatt. A motoros, többpontos zárak, beléptető rendszerek, és a különböző multimédiás elemek ezt egyre jobban megkövetelik majd.

Olvasson tovább
6 tipp a tolóajtók tervezéséhez
2013-11-13

6 tipp a tolóajtók tervezéséhez

Mire érdemes feltétlenül figyelni falban és fal előtt futó tolóajtó betervezésekor? 6 rövid és általános tipp a falban és fal előtt futó tolóajtókról, amit érdemes elolvasni a konszignáció kiírás előtt.

Olvasson tovább
Mi az a BB/ PZ/ WC zár?
2013-11-07

Mi az a BB/ PZ/ WC zár?

Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Most sorra vesszük, hogy mi a különbség a beltéri ajtó zártípusok között.

Olvasson tovább