Mi az a furnérozott / lakkozott / laminált beltéri ajtó felület?

2013-11-07

Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Ezúttal a beltéri ajtó felületeket vesszük sorra. Nézzük hát mit tud a dekor, a cpl, a furnér és a lakkozott felület.

Furnérozott beltéri ajtók

A furnérozott felületű beltéri ajtók alapanyaga természetes, jó minőségű, nemes fafurnér felhasználásával készülhetnek. Az ajtó faanyagának gondos kiválasztása és a megmunkálás precizitása kiegyensúlyozott felületképet eredményez (a prémium gyártók esetében különösen), amelyet lakkal kezelnek.

Ez gondoskodik a hosszú élettartamról és a könnyű tisztíthatóságról, emellett egyéni jelleget kölcsönöz a beltéri ajtónak. Tisztításuk nem igényel sem szakképzettséget, sem szakemberek segítségét, általános bútortisztítókkal nyugodtan takaríthatjuk őket. 

A lakkozás akkor kifogástalan, ha a felületen nem látunk csíkokat, mélyedéseket, apró lyukacskákat és kezünket végighúzva rajta, semmilyen eltérést nem tapasztalunk a beltéri ajtó felületén. A környezetkímélő akril lakkokat ultraibolya sugarakkal keményítik meg, így biztosítják a furnérozott beltéri ajtó felületének tartósságát.

Lakkozott fehér beltéri ajtók

Az ajtólapokat kiváló és környezetkímélő, ultraibolya sugarakra keményedő akril lakokkal, korszerű felhordási eljárással festik. Ennek köszönhetően a beltéri ajtó lakkozása egyenletes és színtartó.

Laminált beltéri ajtók

Dekor beltéri ajtók

A legvékonyabb beltéri ajtó fólia felület, mely ideális otthoni használatra. A termoplasztikus dekorfóliára meggyőző fareprodukció nyomtatható, ráadásul környezetbarát is.

CPL beltéri ajtók
(continous pressured laminate – folyamatos nyomású laminát)

Nagy igénybevételre alkalmas melamin gyanta alapú, folyamatos nyomás alatt préselt felület, mely kiváló karc-, ütés-, és kopásálló, így ellenáll a legkülönbözőbb mechanikai és vegyi igénybevételnek.

Ez az új nyomtatási technológia egyedülálló képhűséget eredményez a beltéri ajtókon, ezáltal a fa hatású beltéri ajtókat alig lehet a természetes fától megkülönböztetni.

HPL beltéri ajtók
(high pressured laminate- magas nyomású laminát)

A HPL lemez tulajdonképpen fa és műanyag ötvözete. A gyártás során több réteg különböző típusú papírt, műanyag fóliát melamin gyanta hozzáadásával magas hőfokon, nagy nyomás alatt préselnek össze. A technológia eredményeként a környezeti hatásokkal szemben rendkívül jól ellenálló beltéri ajtó felületet kapunk. 

Tulajdonságok: vízálló, vegyileg ellenálló, magas kopásállóságú, karcálló, nehezen gyulladó, UV stabilitással rendelkezik, könnyen tisztítható. Ráadásul a repertoár széles, a RAL színek teljes skálája közül választhatunk, vagy akár kő, márvány és fa burkolatokhoz hasonló beltéri ajtó felületet is választhatunk.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Alumínium tokokat a belső terekbe
2016-11-22

Alumínium tokokat a belső terekbe

Elérkezett az a pillanat, amire az innovativitásra éhes lakberendezők, belsőépítészek régóta várnak: a beltéri alumínium tokok készen állnak a térhódításra. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Szabadonfutó funkció az ajtócsukóban
2013-11-07

Szabadonfutó funkció az ajtócsukóban

A csúszósínes ajtócsukók modelltől függően más és más funkciókat tölthetnek be. Az elektromos rendszerbe köthető csukók között van olyan, mely rendelkezik szabadon futó funkcióval. De mit is jelent ez és mire jó?

Olvasson tovább
Beltéri ajtó betétszerkezetek
2013-11-18

Beltéri ajtó betétszerkezetek

Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Ebben a cikkben a beltéri ajtók betétszerkezetét vizsgáljuk meg, azaz, hogy miből is épül fel egy beltéri ajtó.

Olvasson tovább