Mi az a VSG üvegajtó?

2013-11-07

Azt talán senkinek nem kell elmagyarázni, hogy az üveggel csodákat lehet tenni. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: ellenálló a vízzel, savval, lúggal és a szerves oldószerekkel szemben, nem deformálódik, és a napfényre sem, vagy alig érzékeny.

Kevés olyan alapanyag létezik, mely hasonló előnyöket tud felmutatni. ezért nem is csoda, hogy felhasználása egyre széleskörűbb, a nyílászáró iparban is.

Nyílászáróként nemcsak a technikai tulajdonságai miatt népszerű, de izgalmas és esztétikus design elemként is funkcionál, hiszen fényáteresztő képessége miatt átláthatóvá, világossá teszi a tereket, változatos felületkialakítása (homokfúvott, festett, fa/fém applikációval ellátott) pedig számos lakberendezési lehetőséget rejt magában.

Az üvegajtók edzett biztonsági üvegből készülnek (ESG), melyek legfontosabb jellemzője, hogy akárcsak a kocsik szélvédője, éles felületek nélkül törnek.   

A VSG üveg alkotja az üvegajtólánc csúcsát, mivel rendelkezik az ESG összes pozitív tulajdonságával, sőt, valójában megduplázza azokat.

A VSG üveg gyakorlatilag két darab edzett biztonsági üveg magas hőfokon és magas nyomás alatt való összeillesztése.

A két üveg között egy nagy szakítószilárdságú PVB fólia helyezkedik el, melynek köszönhetően a VSG üvegajtó még biztonságosabb és stabilabb, mint ESG társai. Miután a minta mindig a két üveg közé- belülre- kerül, ezért a VSG üvegajtók lényegesen könnyebben tisztíthatóak.

Nem elhanyagolható a VSG üvegajtó hanggátló tulajdonsága sem, hiszen a két darab egymáshoz ragasztott üveglap alapból jelentős hangszigeteléssel bír, a köztük levő fólia pedig növeli azt.

Nem utolsósorban arra is van lehetőség, hogy süllyedő küszöbbel (Schall-ex) lássuk el az ajtólapot, mely által annak hanggátlási értéke eléri az  Rw=32dB-t. 

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Beltéri ajtó betétszerkezetek
2013-11-18

Beltéri ajtó betétszerkezetek

Időnként szembesülünk vele, hogy bizony nem az egész világ beszél ’ajtóul’, ami esetenként kisebb-nagyobb problémákat is okozhat. Ebben a cikkben a beltéri ajtók betétszerkezetét vizsgáljuk meg, azaz, hogy miből is épül fel egy beltéri ajtó.

Olvasson tovább
Alumínium tokokat a belső terekbe
2016-11-22

Alumínium tokokat a belső terekbe

Elérkezett az a pillanat, amire az innovativitásra éhes lakberendezők, belsőépítészek régóta várnak: a beltéri alumínium tokok készen állnak a térhódításra. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Szabadonfutó funkció az ajtócsukóban
2013-11-07

Szabadonfutó funkció az ajtócsukóban

A csúszósínes ajtócsukók modelltől függően más és más funkciókat tölthetnek be. Az elektromos rendszerbe köthető csukók között van olyan, mely rendelkezik szabadon futó funkcióval. De mit is jelent ez és mire jó?

Olvasson tovább