Mi az a VSG üvegajtó?

2013-11-07

Azt talán senkinek nem kell elmagyarázni, hogy az üveggel csodákat lehet tenni. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: ellenálló a vízzel, savval, lúggal és a szerves oldószerekkel szemben, nem deformálódik, és a napfényre sem, vagy alig érzékeny.

Kevés olyan alapanyag létezik, mely hasonló előnyöket tud felmutatni. ezért nem is csoda, hogy felhasználása egyre széleskörűbb, a nyílászáró iparban is.

Nyílászáróként nemcsak a technikai tulajdonságai miatt népszerű, de izgalmas és esztétikus design elemként is funkcionál, hiszen fényáteresztő képessége miatt átláthatóvá, világossá teszi a tereket, változatos felületkialakítása (homokfúvott, festett, fa/fém applikációval ellátott) pedig számos lakberendezési lehetőséget rejt magában.

Az üvegajtók edzett biztonsági üvegből készülnek (ESG), melyek legfontosabb jellemzője, hogy akárcsak a kocsik szélvédője, éles felületek nélkül törnek.   

A VSG üveg alkotja az üvegajtólánc csúcsát, mivel rendelkezik az ESG összes pozitív tulajdonságával, sőt, valójában megduplázza azokat.

A VSG üveg gyakorlatilag két darab edzett biztonsági üveg magas hőfokon és magas nyomás alatt való összeillesztése.

A két üveg között egy nagy szakítószilárdságú PVB fólia helyezkedik el, melynek köszönhetően a VSG üvegajtó még biztonságosabb és stabilabb, mint ESG társai. Miután a minta mindig a két üveg közé- belülre- kerül, ezért a VSG üvegajtók lényegesen könnyebben tisztíthatóak.

Nem elhanyagolható a VSG üvegajtó hanggátló tulajdonsága sem, hiszen a két darab egymáshoz ragasztott üveglap alapból jelentős hangszigeteléssel bír, a köztük levő fólia pedig növeli azt.

Nem utolsósorban arra is van lehetőség, hogy süllyedő küszöbbel (Schall-ex) lássuk el az ajtólapot, mely által annak hanggátlási értéke eléri az  Rw=32dB-t. 

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Alumínium tokokat a belső terekbe
2016-11-22

Alumínium tokokat a belső terekbe

Elérkezett az a pillanat, amire az innovativitásra éhes lakberendezők, belsőépítészek régóta várnak: a beltéri alumínium tokok készen állnak a térhódításra. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Beltéri ajtók matt lakkozással
2014-04-03

Beltéri ajtók matt lakkozással

Napjaink lakberendezésében igen kedveltek a különböző matt színek. Mit jelent azonban a gyakorlatban a matt szín fogalma és hogyan hat az a szemlélőre? Aki kíváncsi itt elolvashatja.

Olvasson tovább
Milyen ajtócsukót válasszunk?
2013-11-20

Milyen ajtócsukót válasszunk?

A megfelelő ajtócsukó kiválasztása már a tervezési folyamatnál is fontos. A rendelkezésre álló lehetőségek közül mit érdemes választani? Egyrészt függ az ajtó funkciójától, másrészt a műszaki tartalmától is.

Olvasson tovább